Bine ne-am (re)găsit!

Dragi prieteni, avem plăcerea de a anunța relansarea proiectului Epistematic – Cărți de filosofie și științe umaniste!

Vechiul proiect a apărut inițial pe Internet în 2012 (epistematic.blogspot.ro) și a funcționat până în 2016, după care a fost făcut „dispărut” din motive independente de noi. Întrucât nu am abandonat niciodată gândul de ne reîntoarce la activitate, iată-ne!

Scopul nostru este să facilităm accesul iubitorilor de cunoaștere (gr. episteme = cunoaștere, știință) la sursele primare și secundare de lectură. Până în 2016 au fost puse la dispoziția publicului circa 650 de cărți, iar de atunci am mai acumulat, din diverse surse, încă aproape 350 de titluri. Toate acestea vor fi urcate pe blog în lunile următoare. Deocamdată am făcut un efort în această lună și am adăugat un număr inițial de 200 de volume.

Avem ambiția de ne extinde către o gamă și mai variată de cărți decât înainte, cuprinzând domenii noi precum teologia, istoria și eseistica.

Reamintim că toate titlurile pot fi accesate în mod gratuit, dar încurajăm procurarea lor din librării pentru biblioteca personală. De altfel, ce poate fi mai plăcut decât lectura unei cărți fizice aflate la îndemână? În acest fel, contribuim la publicarea continuă a cărților de mare importanță pentru cultura universală și românească, susținerea cercetătorilor, traducătorilor și editurilor și la menținerea unor prețuri mici prin publicarea unor tiraje cât mai mari.

De asemenea, ne propunem să extindem, în viitor, activitatea blogului și la activități precum publicarea de recenzii, eseuri și traduceri, precum și studii, filme și filmulețe (clipuri) relevante, care vor suplimenta materialele deja prezente pe blog.

Totodată lansăm și un apel la contribuție pentru cei ce dispun de tehnica și timpul necesare pentru a realiza o muncă anevoioasă, dar atât de utilă. În mod special, avem nevoie de scanuri brute de bună calitate – de digitalizarea propriu-zisă ne putem ocupa noi. Pe cei care fie doresc să contribuie, fie au întrebări sau nelămuriri, îi invităm să ne scrie pe mailul epistematicblog@gmail.com.

Bine ne-am (re)găsit!

–Immanuel și Hermes, inițiatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *